Най-доброто в теб от Колийн Хувър - истинското лице на любовта!

           Дали най-доброто в теб ще е достатъчно за другия?                           
              Kуин и Греъм се срещат при необичайни обстоятелства, а искрата на привличането пламва мигновено. Любовта им избуява и разцъфва, но дали е достатъчно издръжлива? Години по-късно, когато животът е поставил пред тях неочакван проблем, двамата са се отдалечили, а пропастта помежду им продължава да расте. Съвършената им любов е подложена на изпитание от несъвършения им брак. Спомените, грешките и тайните, които са натрупали през годините, са на път да ги разделят. Едничкото, което е в състояние да спаси брака им, е същото, което би могло да направи разрива му непоправим.   В какво се превръща любовта, когато е позагубила блясъка на новостта си, когато и двамата сте свикнали един с друг и сте забравили някогашните обещания и силата на чувствата си?                 Възможно ли е една огромна любов със съвършено начало да оцелее цял един живот между двама несъвършени хора?

    

         Още се съвземам. Още я осъзнавам. Още я обмислям... и ще е така известно време. Колийн Хувър е гениална и го казвам съвсем отговорно. Ако още не сте прочели нейни книги направете го възможно най-скоро! Поздравявам и издателство Ибис за избора на книгата и за корицата, която е изключително красива и нежна!
         Куин и Греъм - две наранени сърца, които се запознават по един абсурден начин в един не по-малко болезнен момент. Влюбена съм в начина, по който е написана самата история за тях - една глава за какво е било преди сватбата и една за след нея. Така контраста в отношенията и чувствата им е още по-осезаем. Точно това е идеята на цялата уникална история - да покаже как обичаме в началото и в какво би могла да се превърне любовта ни след години, когато сме смачкани от ежедневието и проблемите, когато навикът е изместил трепета, а любовта присъства само в спомените из къщата. 
         Куин е момиче, което е израстнало в богато семейство, но това се е проеменило, когато е вече възрастен човек. Работи нормална работа, изкарва достатъчно и е здраво стъпила на земята. До тук с плюсовете ми към нея, защото не ми допадна като герой. При нея ми липсва женската харизма и някак дори, когато беше щастлива не успявах да я харесам достатъчно. Греъм обаче е друг случай. Той е този с чувството за хумор, но и с лошото минало. Той е този, който не се отказва и се бори до край за този, когото обича. Той е този, който не съди, който дава всичко, всичко, всичко... Наистина  егоизмът на Куин ми идваше в повече през повечето време и (въпреки че съм жена и би трябвало да я разбера) определено не разбирах желанието ѝ да се изолира от него. От друга страна болката, която преживява всеки месец в продължение на години е може би добър повод една жена да стане студена, затворена в себе си, без желание за живот. Факт е обаче, че в страданието си забравя за това да бъде съпруга и да дава подкрепа, каквато Греъм даваше на нея, а когато прочетете книгата ще видите, че нейната болка всъщност засяга и двамата. Настанила се е между тях и пречи на всяко докосване, дишане и дори дума. Такава пропаст е трудна за прескачане и може би много двойки не биха я превъзмогнали. 
         Бих казала, че "Най-доброто в теб" е книга за истината. Онази непредвидена и понякога брутална истина, която не сме очаквали, когато сме решили да прекараме с някого остатъка от живота си. В страниците на тази книга ще намерите много щастие и обич, а едновременно с това ще откриете какво е любов... без любов. Благодаря на Колийн, че ми показа другото лице на брака и съвместния живот. Показа ми колко безпомощен, безполезен и предал се можеш да се чувстваш. Реалността в тази история ми удряше шамар след шамар с всяко преминаваме от глава преди към глава след. Толкова изразително се вижда разликата в отношенията, че чак е плашещо и нереално, че една любов може да се превърне в нещо подобно като тяхната връзка. Перфектно се усеща болката, смеха, мъката, щастието, доверието и загубата му, изграждането на основи и рухването им. В тази книга четеш и изживяваш дори тишината! 
         Прочетете я! Ще си зададете толкова много въпроси, чийто отговори също предполагам ще откриете. Какво ни е нужно, за да обичаме някого? Колко дълго продължава "завинаги"? Колко урагани можем да понесем, след колко предателства и колко загуби ще оцелеем? Животът мачка и променя, това го разбрах. Няма как да знаем какви ще бъдем след година, още по-малко след десет. Може да мразим хората, за които сега умираме или пък просто да сме забравили как ги обичахме. Толкова истинска! Благодаря ти Колийн!
      
Благодаря ти, че беше тук! <3

Коментари

Популярни публикации от този блог

"След" от Анна Тод - история за обречената любов

"Никога повече" - голата истина от Колийн Хувър

"Забравена истина" за една забранена любов